Loppis

Met name in de zomer zie je met enige regelmaat een bordje met de tekst “Loppis”  langs de weg. Loppis is te vergelijken met een garageverkoop.

Particulieren verkopen aan huis tweedehands spullen. Het is altijd leuk om te gaan kijken, soms tref je een partytent of een schuur met daarin de spullen, een andere keer heb je het idee dat je bij mensen in huis rondloopt. Als het een vereniging is die spullen verkoopt kom je vaak in de gymzaal van de school of een buurtgebouw terecht.

Het aanbod varieert van eierdopjes, kleding, speelgoed, meubels, boeken, tijdschriften, tv’s enz. Alles is netjes uitgestald en je kunt er op je gemak rondkijken.

Over wat een goede “loppis”  is zullen de meningen verschillen. Voor diegenen die af en toe een keer in Zweden komen of steeds op een andere plek verblijven zal het niet zo veel uitmaken. Zelf zijn we altijd op dezelfde plek en kennen de loppissen in de omgeving. We hebben er er aantal waar we ieder jaar nieuwsgierig weer naar gaan kijken en anderen die we liever mijden. We vinden het namelijk prettig als het “assortiment” regelmatig verandert en we niet ieder keer dezelfde kopjes, eierdopjes, stoelen en kastjes zien.